• Domů
  • Blog
  • Anti-aging metody: Kyselina hyaluronová

Anti-aging metody: Kyselina hyaluronová

Alfou i omegou péče o zralou pleť je kyselina hyaluronová. Právě tato látka totiž pomáhá pokožce zachovat si pružnost a předcházet tak tvorbě nežádoucích vrásek. Avšak její obsah se přirozeně snižuje s věkem. Dodání této kyseliny zpět do pokožky zaujímá přední místo v estetické medicíně.

Není kyselina jako kyselina

Jedná se o přírodní všudypřítomný polysacharid, který je obsažen v tkáních. Má schopnost vázat 1000krát více vody, než je její vlastní objem. Právě proto kyselina hyaluronová představuje jasnou volbu pro zvýšení objemu tkáně i zvýšení dermální vrstvy kůže. U člověka její množství v kůži klesá s věkem (6 % za 10 let) a tento jev hraje klíčovou roli ve ztrátě pružnosti a kožní dehydratace, což vede ke tvorbě vrásek.

Co se děje pod povrchem?

Úbytek této kyseliny vede ke ztrátě hydratace. Výsledkem je snížení kožního tlaku, elasticity a hustoty, dále dehydratace a s tím spojený vznik vrásek. Zároveň její pokles vede také k narušení procesu hojení kůže.

 

Ztráta kyseliny hyaluronové a její dodání představuje hlavní cíl procedur estetické medicíny, zejména mesoterapie. Zaujímá přední místo v estetické medicíně. Využívá se především ve výplňových materiálech (fillery).

Kyselina hyaluronová v estetické medicíně

V současnosti jsou k dispozici výrobky obsahující kombinaci kyseliny hyaluronové (HA) s anestetikem (lidokain). Novým trendem je kombinace zasíťované kyseliny hyaluronové s malou frakcí volné HA (zvyšuje se míra hydratace pleti, liftingový efekt, přirozený výsledek). Posledním hitem v oblasti fillerů na bázi HA jsou nové technologie zasíťování (3D mobilní sítě, kombinace různě dlouhých řetězců HA o různé molekulové hmotnosti), které zabezpečují tkáni její strukturu, objem a hydrataci. Tyto metody plně respektují trend dnešní estetické medicíny – a to přirozenost.

Aplikační techniky

Kombinace bolusových (například tzv. 8 bodový lifting obličeje) a kanylových technik stále trvá. Základem je především volumoterapie obličeje, která modeluje obličej přirozeně a bez chirurgického zákroku. Oblasti vhodné k ošetření jsou tváře, lícní kosti, brada, kontury tváře, temporální krajina, kořen nosu, facial contouring, hydrolifting (metoda zvětšení objemu tváří a vyhlazení vrásek, výživa pleti – očekávaným efektem je stabilizace struktur kůže a jejich účinná hydratace s mladistvým a zdravým vzhledem). Nosoretní rýhy se primárně neošetřují, často až finálně nebo vůbec.

 

Pokud Vás zajímá více informací o metodách, navštivte sekci služeb.

 

Přeji Vám krásné, klidné a pohodové prožití Vánoc.

 

MUDr. Martina Richterová Neradová

Objednejte se na konzultaci a vše společně probereme
Rezervovat termín

Vážení pacienti, od 1.1. 2024 se na Vás budeme těšit v nových, krásnějších a větších prostorách na adrese: Koliště 141/47, Brno (1.poschodí). Ordinace v Kuřimi nebude po tomto datu již v provozu.