• Domů
  • Blog
  • Antiaging metody – Mezonitě, tekuté nitě

Antiaging metody – Mezonitě, tekuté nitě

Mezonitě se stále ještě řadí mezi nepříliš obvyklou metodu omlazení pleti. Jejich princip je založen na aplikaci speciálních nití do podkoží, kde se rozloží a vytvoří speciální kolagenovou vrstvu. Tento postup způsobí celkové omlazení a vypnutí kůže na obličeji. Pokožka se zároveň zpevní a vizuálně zkrášlí. Ideální, co myslíte?

Nástup již třetí generace

V současné době se používají nitě 3. generace vyrobené ze speciálního sterilního materiálu. Absorpce nitě je spolehlivá, uskutečňuje se hydrolýzou. Tehdy dochází k rozložení na vodu a oxid uhličitý, což pokožka přirozeně vstřebá. Vše se odehrává v časovém horizontu 180-240 dní, takže ačkoli lze konečný výsledek liftingu pozorovat ihned po zákroku, často se plně projevuje teprve po několika měsících od ošetření.

 

Mezonitě se aplikují pomocí zaváděcí jehly – subepidermálně či intradermálně ve větším množství a mřížkovitém uspořádání. To v místě aplikace vyvolává zpevnění pleti, stimulaci produkce kolagenu, zvýšené prokrvení, přičemž to celé má za následek skutečně efektivní omlazení pleti a redukci vrásek. Jde o lehký lifting sloužící mimo jiné i k prevenci před dalším stárnutím měkkých tkání.

Tekuté nitě

Novinkou omlazování je nová technika v podobě tekutých nití. Na území České republiky si své místo získávají teprve v posledních dvou letech, ve světě jsou používané již déle. Jde o kanylovou vektorovou aplikaci kolagenu hluboko do kůže, či podkoží v přesně daných schématech. Této metody se využívá ke korekci vrásek, objemové korekci, liftingu obličeje, korekci nosu, brady a rtů. Výhodou je možnost volby délky trvání efektu pohybující se v rozmezí 1-4 roky.

Váháte? Nechte si poradit

Jaká metoda je pro mne nejlepší? Kolik to stojí? A bude to bolet? Nemusíte se bát. Dotazy podobného typu řešíme dnes a denně. Pakliže máte zájem o konzultaci neváhejte nás kontaktovat, rádi vám poradíme. Můžete se taktéž rovnou objednat díky online rezervaci volného termínu přímo na našich stránkách.

Objednejte se na konzultaci a vše společně probereme
Rezervovat termín

Vážení pacienti, od 1.1. 2024 se na Vás budeme těšit v nových, krásnějších a větších prostorách na adrese: Koliště 141/47, Brno (1.poschodí). Ordinace v Kuřimi nebude po tomto datu již v provozu.