• Domů
  • Blog
  • Jak se zbavit kruhů pod očima?

Jak se zbavit kruhů pod očima?

Kruhy pod očima – příčina

Co znamenají kruhy pod očima? Často za nimi opravdu stojí nedostatek spánku, ale příčin může být daleko více. Na očích se odráží Váš celkový životní styl. Alkohol, cigarety a tučná nebo slaná jídla způsobují, že krev není dostatečně okysličena, což se následně ukáže právě na očním okolí. Zdravou stravou do těla naopak dostanete vitamíny a minerály. Kruhy pod očima má na starost především vitamín C a zinek, ale nezapomínejte ani na vitamíny E a K. Pozor dejte také na dehydrataci organismu. Aby Vaše pleť vypadala svěže, dopřejte si alespoň dva litry čisté vody denně. Na obličeji se podepíše také dlouhé sezení u počítače nebo telefonu.

 

V některých případech se kruhy objeví ze zdravotní příčiny. Způsobovat je může například anémie. Nedostatek železa kruhy pod očima, vzhledem k bledší kůži a výraznějším cévám, zvýrazňuje. Dále zde hrají roli problémy se štítnou žlázou, ekzémy či alergie.

 

Důvodem může být také dědičnost, stres, dlouhý pobyt na slunci, hormonální výkyvy a stáří.

Zlepšení spánkových návyků

Nedostatek spánku je jednou z hlavních příčin kruhů pod očima, proto se nejprve zaměřte právě na jeho režim. Je důležité dodržovat pravidelnost, choďte spát a vstávejte každý den stejně, spěte minimálně 7-8 hodin denně. Dobrý spánek napomůže obnově pleti a snížení tmavých kruhů.

Dostatečná hydratace

Nedostatečná hydratace může způsobit, že se kůže pod očima zdá suchá a tmavá. Proto pijte pravidelně dostatek vody, abyste tak udrželi pleť hydratovanou a zdravou.

Zdravá strava

Zahrnutím potravin bohatých na vitamíny, minerály a antioxidanty do Vašeho jídelníčku můžete pomoci zlepšit stav pleti. Konzumace ovoce, zeleniny, celozrnných potravin a zdravých tuků napomáhá udržovat pleť zdravou.

Používání očních krémů a obkladů

Krém na kruhy pod očima, bohatý například na vitamíny C a E, napomáhá zlepšení stavu pleti. Tyto krémy působí na tenkou tkáň pod očima a tím problém účinně řeší.  Na trhu se objevují také speciální oční masky s gelem, které pleť hydratují, zklidňují a regenerují. Tento produkt úspěšně redukuje otoky a tmavé kruhy pod očima.

 

Zesvětlení tmavých kruhů pod očima napomohou také studené obklady z černého čaje, okurky nebo brambory. Případně vyzkoušejte pleť masírovat za pomoci kostky ledu. Dopřejte si tento relax každý den po dobu 10-15 minut a brzy jistě uvidíte výsledky.

Minimalizace stresu

Stejně jako u většiny zdravotních problémů, i v tomto případě hraje stres velkou roli. Organismus zatížený stresem totiž může přispět ke vzniku kruhů. Zkuste praktikovat relaxační techniky, jako je jóga, meditace nebo hluboké dýchání, abyste snížili jeho úroveň.

Kruhy pod očima – odstranění

Pokud Vás tento problém trápí a žádné tipy nezabírají, je možné provést odstranění kruhů pod očima. To probíhá například pomocí mezoterapie, mikrojehličkové radiofrekvence nebo injekčních výplní na bázi kyseliny hyaluronové. Vždy téma konzultujte s lékařem, který Vám doporučí zákrok na základě individuálních potřeb.

 

Kruhy pod očima mohou být způsobeny různými faktory, ale existuje mnoho způsobů, jak s nimi úspěšně bojovat. Dodržováním zdravých životních návyků, správnou péčí o pleť a minimalizací stresu můžete výrazně pomoci zlepšit stav a svěžest pleti pod očima a eliminovat tak tmavé kruhy.

Objednejte se na konzultaci a vše společně probereme
Rezervovat termín

Vážení pacienti, od 1.1. 2024 se na Vás budeme těšit v nových, krásnějších a větších prostorách na adrese: Koliště 141/47, Brno (1.poschodí). Ordinace v Kuřimi nebude po tomto datu již v provozu.