• Domů
  • Blog
  • Proč je peeling tak důležitý pro pleť i celé tělo?

Proč je peeling tak důležitý pro pleť i celé tělo?

Co je to vlastně peeling?

Peelingem se zejména považuje úmyslné odstraňování odumřelých buněk pokožky. Zatímco se nám kůže přirozeně obměňuje, peelingy mohou výrazně pozitivně ovlivnit stav naší pleti.

Správná volba, základ úspěchu

Od samého začátku je potřeba se řídit typem vaší pokožky – na citlivou je vhodný extra jemný peeling pleti.

 

Vyvarujte se tomu, abyste používala tělový peeling i na obličej. Nadměrná aplikace hloubkově čistícího krému může být též spíše na škodu a podráždit pleť. Překročené dávkování může být v konečném důsledku kontraproduktivní, jelikož dochází k dehydrataci, začervenání či zvýšenému výskytu pupínků.

 

Jak často peelingovat pleť? Standardně nanášejte peeling jednou do týdne (jemný chemický lze i na denní bázi), případně se poraďte s odborníkem.

Vybírat můžete hned z více variant. Jak poznat ten pravý? 

Enzymatický peeling (někdy se uvádí jako enzymatický chemický) je skvělou volbou pro všechny typy tělní pokožky, přijde vhod především u citlivé a suché pleti.

 

Mechanický peeling s drobnými částečkami pohotově odstraní odumřelé buňky. Obecně se ale tzv. scruby doporučují na tělo. Perfektně ošetří například tuhou pokožku na patách či loktech.

Procedura chemického lékařského peelingu - co to obnáší?

Metoda odborného chemického peelingu kompletně obnovuje pokožku a hodí se zejména v případě problémů s akné či s hyperpigmentací. Díky zákroku vnesete do své pleti mladý duch a projasníte její vizáž.

 

Chemický peeling je vhodné podstoupit v podzimním či zimním období, při úbytku slunečního svitu. I tak je ale potřeba nejméně tři týdny ošetřovat pokožku ochranným faktorem.

Peeling na rty

Opomíjet nelze ani rty. I na nich se hromadí odumřelé buňky, které si zaslouží dát sbohem. Co víc si přát než hladké a jemné rty?

Trefila jste jackpot

Máte obavy z akné? Chemický peeling je schopen vyřešit i dlouhodobé trápení s pupínky.

 

V případě nadměrné produkce mazu můžete přeci jen překročit předepsanou frekvenci exfoliace běžně dostupnými produkty. Umožní Vám se nadobro rozloučit i s černými tečkami.

 

Peeling prospěje jak vašemu obličeji, tak celému tělu. Hydratuje pokožku, napomáhá k odstranění odumřelých buněk a celkově omlazuje. Těžit můžete z mladičkého vzhledu, ale i skvělého pocitu.

Jde se na rande 

Hurá! Nyní již víte, jak peelingovat pleť a jakou kosmetiku si zvolit. Můžete tak směle vyrazit na schůzku s pocitem, že jste znovu mladá a krásná! Nepochybujeme o tom, že se vaše zprávy budou pozvánkami jen hemžit.

Objednejte se na konzultaci a vše společně probereme
Rezervovat termín

Vážení pacienti, od 1.1. 2024 se na Vás budeme těšit v nových, krásnějších a větších prostorách na adrese: Koliště 141/47, Brno (1.poschodí). Ordinace v Kuřimi nebude po tomto datu již v provozu.